Sunday, December 1, 2013

Cuti2 Orang Belanja...haha

Alhamdulillah..merasa bercuti bersama keluarga.. hehe kat Gambang Waterpak..haha sempat g safari malam je..siang nk g waterpark...ujan lebat..x dpt g..so g kolam je..hahaha Sempat jugaklah menggambil gambar..jom kita tgk..biase2 aje...amatuer ambik.. Jeng..jeng..jeng..

Monday, September 23, 2013

Nasheed

Mari berkongsi...
Seronok dengar for me...Really make my heart feel....huk..huk....(T.T)








Friday, September 20, 2013

Bler kali terakhir kita muhasabah diri kite..
bertapa banyak dosa kite...bertapa kita telah bersyukur...
Adakah cukup amalanku..sejauh mana cinta ku pada Nya..pada RasulNya..

Sejauh mana..tepuk dada tanya diri...
Selalu kita sibuk dgn dunia untuk bekalan dunia yang singkat masanya ..
tetapi untuk bekalan akhirat yg abadi..sejuah mana kita sibuk untuk nya...

Hah....kita dgr nasyid Raihan..hehe...
"Doa Taubat"

video


Wednesday, September 4, 2013

Gambar-gambar trial dari DSLR nikon (tuk beginner je..hehe)

Pergghghhh...lamanyer  x update
well busy campur malas sangat nak update...


Hah baru2 ni eden beli kamera nikon D3100 kot..haha..lupalak code  name dia..huhu..tp x pe...
Orang lain ada DSLR...den pon gatal-gatal nk jugak..haha....
nk dijadikan cerita..survey x sampai satu ari...niat nya nk tgk2 je kat kedai..last2 kalah dengan promoter kedai..haha....
so belilah sebijik...DSLR + lens mikro (kata orang kdai tu lah)+ battery tambahan satu + etc.. abis dalam 2k lebih jugak lah...

MELAYANG DUIT>>....................:)

Hah....ni antara gambar yang diambil...
disebabkan skill adalah ditahap bwh beginner lagi...ni jela mampu..hahaha....anyway from my point of view...OKLAH KOT..

bab kata kawan....gmabar cantik ke tak..tu subjektif..orang nilai lain2 pendapat...hehehe....






Monday, May 20, 2013

Rintihan seorang Hamba




Kita selalu pikir masalah kehidupan di dunia
tapi jarang sekali kita pikirkan pula masalah kehidupan di akhirat..

kita study bertungkus lumus tuk jawab soalan di dunia
tapi jarang sekali study untuk jawab soalan di dalam Kubur

Kita selalu cuba untuk jadi yang terbaik didunia
tapi jarang sekali kita cuba jadi yang terbaik diakhirat

Untuk perkara dunia kita sentiasa JOM, Ok je, wah....
tapi untuk perkara akhirat Hmm, Nantilah, Whateverrrrr..


Sebelum terlambat...~~~~










Friday, April 26, 2013

Iman Mutiara

Hargailah iman kita perliharalah iman kita, kerana iman itu berharga. Iman sebesar zarah pon akan dibalas Allah..

Tertiba teringat lagu raihan Iman mutiara...Baru hari ini terasa banyak mesej dan peringatan yang ingin disampaikan dalam lirik nasyid ni..


Perbaharui lah iman kita sentiasa..Semoga kita diredhaiNya di dunia dan Akhirat..InsyaAllah..


Mari kita tengok lirik ini..hehhe..


Iman Mutiara


Iman adalah mutiara
Di dalam hati manusia
Yang meyakini Allah
Maha Esa, Maha Kuasa

Tanpamu iman bagaimanalah
Merasa diri hamba padaNya
Tanpamu iman bagaimanalah
Menjadi hamba Allah yang bertaqwa

Iman tak dapat diwarisi
Dari seorang ayah yang bertaqwa
Ia tak dapat dijual-beli
Ia tiada di tepian pantai

Walau apapun caranya jua
Engkau mendaki gunung yang tinggi
Engkau berentas lautan api
Namun tak dapat jua dimiliki
Jika tidak kembali pada Allah

Jika tidak kembali pada Allah